Blog

Uitgelicht

BEN IK DAN NU GEZOND?!

Zo nu en dan scroll ik weleens terug naar oude foto’s waarin ik fysiek op mijn best was. Ik verlang dan altijd wel naar dat figuur, omdat ik daar op mijn ‘best’ was.

Foto 1: Aan het begin van een nieuwe gezonde leefstijl 

Foto 2: 15 kilo lichter en fysiek topfit

Foto 3: Kilo’s zwaarder, maar ongezonder..?

Maar was ik wel echt zo gezond?

In mijn weg naar de beste en gezondste versie van mezelf heb ik het mezelf eerst heel moeilijk weten te maken.

Op foto 2 was ik fysiek namelijk goed op weg. Maar ik had veel last van eetbuien, ik bakte mijn eten in een laagje water in plaats van olie want olie kostte me teveel calorieën, ik gooide tomaatjes weg want die paar calorieën kon ik niet hebben en ik woog mijn broccoli af en zodra er 20gram teveel lag, at ik het niet op.  En nee, dat durfde ik zeker niet te delen met de buitenwereld. 

En toen? 

Omdat ik nooit echt goed durfde toe te laten om ook te genieten van zoetigheid, ontstond er voor mij een hele ongezonde relatie met voeding. Waardoor ik uiteindelijk doorsloeg in het ongezonde en weer vele kilo’s aankwam. 

En nu? 

Zelf weet ik dat ik er nog wel kom, bij dat ‘droomlichaam’ en mijn eigen ideaalbeeld, waarin ik ook weer positief in de spiegel kan kijken. En toch gek genoeg ben ik fysiek op mijn allersterkst en zou ik dat voor geen goud meer willen inruilen!

Long story short 

Gezond zijn is niet alleen kijken naar een weegschaal en een vetpercentage. Blijf je bewust van wat er ondertussen in je hoofd omgaat en als je dit moeilijk vindt, zoek dan hulp bij iemand die jou daarin kan ondersteunen!

A healthy outside starts from the inside!

”Ik ga bewuster met mijn voeding om en heb plezier in het sporten”

Of je nu alleen met Winnie traint, met zijn tweeën óf met zijn drieën, geen les is hetzelfde en elke training weet Winnie je weer volop te motiveren!

Hermina

Een aantal maanden geleden ben ik 1 op 1 begonnen met trainen bij Winnie omdat ik mij fitter wilde voelen. Ik had lichamelijke klachten en weinig energie. Ik had al eerder getraind in een sportschool, maar zonder succes. De (juiste) begeleiding ontbrak en mijn eigen motivatie was ver te zoeken. Het trainen met Winnie heeft daar verandering in gebracht. En daar ben ik heel blij om! 

Vanaf het eerste moment word je gegrepen door het enthousiasme van Winnie. Of dat nu gaat om het trainen of om het bijhouden van je voeding. Winnie staat voor je klaar met raad en daad. Ook op mentaal vlak zet zij je aan het denken en weet zij het uiterste uit jezelf te halen. Ondanks haar jonge leeftijd ben ik elke keer weer verrast door haar kennis en ervaring.

Ondertussen trainen wij met zijn drieën 1 uur in de week bij Winnie. Best een groot groepje zou je kunnen denken, maar ook hier weet Winnie wel raad mee. Elke week weer lopen de trainingen gesmeerd en worden wij uitgedaagd. En naast het harde werken is er altijd gelegenheid voor een lolletje of een goed gesprek.

Mijn klachten zijn verdwenen, ik ben sterker en energieker. Ik ga bewuster met mijn voeding om en heb plezier in het sporten. Trainen bij Winnie is leuk en ik kan het iedereen aanraden!  

”Mijn lichaam is in tijden niet zo fit geweest!”

Mijn lichaam is in geen tijden meer zo fit geweest. En mijn eerste 10 kg zijn er af. Op naar mijn volgende -10KG! 

Carla

Vroeger heb ik heel intensief gesport. Ik heb mij hierdoor altijd lekker in mijn vel gevoeld. Dat gevoel wou ik weer terug. Vorig jaar heb ik besloten dat ik heel graag fit door het leven wilde. Maar ik wist ook dat ik daar hulp bij nodig had.

Iemand die zorgt dat je met de juiste dingen bezig bent en die zorgt dat je dingen op de juiste manier doet. Ik heb daarom gekozen voor personal training van Winnie.

Toen ik mijn intakegesprek had met Winnie heb ik de volgende doelen benoemd. Fit en gezond worden/voelen, sporten weer leuk vinden, wekelijks minimaal 3 keer sporten en gewichtsverlies.

Mijn eerste training had ik het zowel mentaal als fysiek erg zwaar. Dat mijn lichaam het moeilijk had met oefening die mij vroeger zo makkelijk afgingen viel mij erg tegen. Maar dit motiveerde mij alleen maar meer om, nu met hulp (van Winnie), door te pakken en niet op te geven. Er zijn ook momenten geweest waar niet alles goed ging en waar ik mentaal weer even support nodig had. Hier heeft Winnie mij zo goed bij geholpen. We hebben samen mijn doelen erbij gepakt en weer op een rijtje gezet wat nodig was om de doelen te behalen. Om even anders te kijken naar mijzelf. Of te benoemen wat wel goed gaat. Dit heeft mij ontzettend geholpen.

Winnie, je bent positief en energiek. Een echte motivator. We kunnen ontzettend lachen. Naast dat wij lol hebben zijn wij natuurlijk ook serieus en werken wij aan mijn doelen. Een jaar later kan ik achter alle doelen een vinkje plaatsen. Mijn lichaam is in geen tijden meer zo fit geweest. En mijn eerste 10 kg zijn er af. Op naar mijn volgende -10KG! 

”Ze weet je te motiveren zodat je met een voldaan gevoel naar huis gaat”

Als ik een keer een boost nodig heb bij het trainen dan boek ik zeker weer een keer wat sessies bij Winnie!

Ingrid

Voordat ik bij Winnie begon was ik wel gewend te sporten. Helaas door toenemende lichamelijke klachten belandde ik in een negatieve spiraal, iedere sportpoging resulteerde weer in nieuwe blessures waardoor het sporten langzaam verdween uit mijn leefpatroon.

Om deze spiraal te doorbreken heb ik hulp gezocht bij Winnie. Met een goed doordachte aanpak, gevarieerde oefeningen en de juiste belasting werd ik langzaam weer sterker. Natuurlijk kwamen er soms ook lichamelijke klachten terug, maar daarbij wist Winnie de oefeningen zodanig aan te passen dat de betreffende spier werd ontzien terwijl de training toch door kon gaan. Het heeft me verrast hoeveel je soms toch nog kunt blijven trainen door middel van een kleine aanpassing in houding of gewicht.

De personal training is altijd heel gezellig, de oefeningen lekker pittig en heel gevarieerd. Ook als je een keer wat minder energie hebt weet ze je te motiveren zodat je met een voldaan gevoel naar huis gaat. Dankzij 18 sessies Personal Training van Winnie voel ik mij weer veel energieker en sterker, train ik zelf weer regelmatig in de sportschool en heb ik zelfs mijn hardlopen weer op kunnen pakken.

En 1 ding weet ik zeker, als ik een keer een boost nodig heb bij het trainen dan boek ik zeker weer een keer wat sessies bij Winnie! Het kan immers helemaal geen kwaad om af en toe een beetje extra hulp te vragen om te bereiken wat je graag wilt!

”Ik ga zeker niet stoppen met sporten”

De vloek die voor mij op sporten rustte is verdwenen. En dat is grotendeels dankzij Winnie. Winnie weet precies wat ik kan en waar ik naartoe moet.

Mandy

Sporten heb ik eigenlijk m’n hele leven maar een lastig ding gevonden. Het lukte me nooit om een sport te vinden die ik vol wilde houden, gym was op school altijd m’n slechtste vak en ga zo maar door. Op een gegeven moment werd ik moe van het proberen en legde ik me erbij neer: ik ben gewoon niet sportief.

Totdat ik een paar maanden geleden dacht, dat is toch onzin? Waarom kunnen zoveel mensen hun ei kwijt in een sport en ik niet? Ik wist wel dat ik er hulp bij nodig had, gezien mijn “sportgeschiedenis”. Want ik voorzag dat ik het in m’n eentje niet lang vol zou houden. Ik wist via via al wie Winnie was en ze leek me heel geschikt om me te helpen bij het überhaupt volhouden van een sport. Dat was doel één, doel twee was afvallen. En… dat is gelukt! Ik sport al maanden drie keer per week en in een app waarin Winnie instelt hoeveel macronutriënten ik mag eten houd ik bij wat ik eet. Ik ben nu aardig wat vet kwijt, ik heb plezier in het sporten en ik voel me zelfverzekerder. Mijn nieuwe doel is daarom nu sterker worden. Want ik ga zeker niet stoppen met sporten.

De vloek die voor mij op sporten rustte is verdwenen. En dat is grotendeels dankzij Winnie. Winnie weet precies wat ik kan en waar ik naartoe moet. Ze komt steeds met afwisselende en leuke trainingen, en bovendien met goede ideeën wat betreft mijn voeding. Ze motiveert me zowel tijdens de personal training als op andere momenten, via Whatsapp bijvoorbeeld. En het is ook gewoon heel gezellig. Dus Winnie, bedankt!

‘Ik wilde mezelf het plezier in sporten gunnen’

Ik kwam bij Winnie om mezelf weer plezier te gunnen in het sporten. Al tijden miste ik de motivatie om naar de sportschool te gaan, waarmee ik mijzelf telkens teleur stelde. Graag wilde ik een boost in plezier en ritme zodat ik weer tevreden kon zijn. En oh wat ik heb die ontvangen! 

Marlies

Winnie stemt het programma en haar coaching zo op je af, dat het bij je past. Zij gaat tevens graag nog een stapje verder, zonder dat je dit zelf doorhebt! Dit brengt telkens weer dat je met een voldaan en trots gevoel de training verlaat.

Naast de telkens afwisselende trainingen (wat het superleuk maakt!), weet Winnie je mentaal ook te triggeren. Iets wat niet alleen helpt tijdens de training – maar ook zeker in het dagelijks leven.

Marlies wist door middel van hard trainen en veel doorzettingsvermogen prachtige resultaten neer te zetten. Zo wist zij haar doelstelling voor de Vierdaagse van Nijmegen prachtig te behalen. Ik ben super trots op jou Marlies, wat heb jij hard gewerkt!

Winnie