BEN IK DAN NU GEZOND?!

Gezonde doelstelling

Zo nu en dan scroll ik weleens terug naar oude foto’s waarin ik fysiek op mijn best was. Ik verlang dan altijd wel naar dat figuur, omdat ik daar op mijn ‘best’ was.

Foto 1: Aan het begin van een nieuwe gezonde leefstijl 

Foto 2: 15 kilo lichter en fysiek topfit

Foto 3: Kilo’s zwaarder, maar ongezonder..?

Maar was ik wel echt zo gezond?

In mijn weg naar de beste en gezondste versie van mezelf heb ik het mezelf eerst heel moeilijk weten te maken.

Op foto 2 was ik fysiek namelijk goed op weg. Maar ik had veel last van eetbuien, ik bakte mijn eten in een laagje water in plaats van olie want olie kostte me teveel calorieën, ik gooide tomaatjes weg want die paar calorieën kon ik niet hebben en ik woog mijn broccoli af en zodra er 20gram teveel lag, at ik het niet op.  En nee, dat durfde ik zeker niet te delen met de buitenwereld. 

En toen? 

Omdat ik nooit echt goed durfde toe te laten om ook te genieten van zoetigheid, ontstond er voor mij een hele ongezonde relatie met voeding. Waardoor ik uiteindelijk doorsloeg in het ongezonde en weer vele kilo’s aankwam. 

En nu? 

Zelf weet ik dat ik er nog wel kom, bij dat ‘droomlichaam’ en mijn eigen ideaalbeeld, waarin ik ook weer positief in de spiegel kan kijken. En toch gek genoeg ben ik fysiek op mijn allersterkst en zou ik dat voor geen goud meer willen inruilen!

Long story short 

Gezond zijn is niet alleen kijken naar een weegschaal en een vetpercentage. Blijf je bewust van wat er ondertussen in je hoofd omgaat en als je dit moeilijk vindt, zoek dan hulp bij iemand die jou daarin kan ondersteunen!

A healthy outside starts from the inside!